Снимка: Архив Булфото

Младеж оцеля по чудо, след като водите на река Арда влачиха колата му в продължение на близо 20 метра в понеделник вечер, съобщава "Дарик".

Инцидентът е станал на брега на реката в района на Маджарово около 19:00 часа вчера, когато момчето отишло да се разхлади във водите на Арда.

Младежът оставил колата си близо до брега, но за негово нещастие в този час започнало отваряне на  шлюзовете на язовира и нивото на водата в реката започнало бързо да се покачва. Така водният стълб бързо започнала да залива колата му.

В паниката младият мъж се качил в колата, като се заключил. Ключовете си момчето обаче загубило и така се оказало в капан пред прииждащите води.

Младежът успял да подаде сигнал за помощ и започнал да търси друг изход, докато чака спасителите. В крайна сметка, за да се измъкне, е счупил задното стъкло на колата, откъдето се е измъкнал.

В крайна сметка аварийно-спасителния екип, който пристигнал малко след това, спасил момчето.  Заради счупването на заднато стъкло то е леки порезни рани по ръцете и краката. Водите на Арда обаче са влачили колата му близо 15-20 метра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase